De meeste katten zullen zichzelf prima vermaken met Kattenveertjes, hoe kan het ook anders met deze leuke speeltjes! Maar als je graag samen met je kat speelt, of als je kat niet gelijk op de veertjes duikt hebben wij een aantal leuke spelletjes met Kattenveertjes voor je opgesteld.

Belangrijk is om de veertjes niet zomaar enthousiast rond te zwaaien, maar beweeg ze alsof ze een prooi zijn. Probeer je in te beelden hoe katten van nature jagen. Beweeg de speeltjes afwisselend tussen snelle en langzame bewegingen. Gooi of schuif speeltjes niet direct naar je kat, maar er langs of er overheen. Een wilde muis of vogel zou ook niet in de armen van je kat springen, maar proberen voorbij te rennen, of nog waarschijnlijker, van de kat af bewegen.

Tip: Krijg de aandacht van je kat door een veertje met korte bewegingen heen en weer te bewegen over de vloer. Het geluid zal direct zijn aandacht trekken!


Kattenveertjes vangen

Dit spelletje simuleert het vangen van een vlieg, mug of een klein vogeltje

Zorg er voor dat je kat een meter of 2, 3 van je vandaan zit, en dat je zijn of haar aandacht hebt. Je kan zijn aandacht trekken door het veertje met korte bewegingen heen en weer te bewegen over de vloer. Als je de aandacht getrokken heb maak je de beweging alsof je het veertje over de kat heen gaat gooien. Beweeg niet te snel, zodat je kat de beweging kan volgen en begrijpt wat je van plan bent.
Vervolgens gooi je het veertje met een boogje over hem heen. Zorg er voor dat hij door zich te strekken het veertje kan pakken, gooi dus niet te hoog.

Als je kat het leuk vind kan je proberen wat hoger of harder te gooien. Het is belangrijk dat je kat het speeltje kan vangen. Als hij merkt dat hij er toch niet bij kan, zal hij de interesse snel verliezen.


Kattenveertjes jagen

Katten zijn gek op dozen, dat is algemeen bekend. Wat is nu leuker je kunnen verstoppen in een lege doos? Spelen in die doos natuurlijk!

Om dit spelletje te kunnen doen zorg je er voor dat je een lege doos hebt die groot genoeg is voor je kat om in te springen. Trek de aandacht van je kat en laat hem zien dat je een veertje vast hebt. Beweeg het veertje een paar keer heen en weer om je kat in een jaag modus te krijgen. Als je kat gaat loeren of naar je toe komt sluipen weet je dat je zijn aandacht hebt. Gooi het veertje met een boogje in de doos zodat je kat er achteraan springt en de ‘verstopte’ prooi kan vangen.
Als je kat niet direct achter het veertje aanspringt kan je eerst één of twee keer een gooi-beweging maken zonder echt te gooien.  Als je kat klaar staat om achter het veertje aan te springen, gooi je hem in de doos.

Kattenveertjes jagen

Let op: Sommige dozen zijn dichtgeniet met grote nietjes waar je kat zich ernstig mee kan verwonden,  zorg er voor dat je eventuele scherpe nietjes of uiteindes van de doos haalt voordat je je kat er mee laat spelen. 


Kattenveertjes_aan-een-touwtje

Katten zijn goed in sluipen en verstopte prooi vinden. Door een Kattenveertje aan een touwtje vast te maken, kan je goed het gedrag van een kleine prooi nabootsen.

Knoop een touwtje aan een Kattenveertje, en trek de aandacht van je kat. Als je de aandacht hebt, beweeg je (door aan het touwtje te trekken) het veertje ergens achter. Laat het veertje langzaam bewegen alsof het een niets vermoedende prooi is die eten het aan zoeken is. Zodra het veertje uit het zicht van je kat is zal hij in actie komen. De prooi kan hem nu niet meer zien, maar hij weet precies waar de prooi naar toe ging. Het ideale moment dus om toe te slaan!

Tip: Je kan het veertje overal achter verstoppen; denk aan een tafelpoot, de bank, een schoen of bijvoorbeeld de kartonnen doos van het vorige spelletje!


Kattenveertjes_na-jagen1

Voor dit spelletje hebt je niet veel nodig: Een Kattenveertje en wat vrije ruimte op een gladde vloer.

Trek de aandacht van je kat door het Kattenveertjes wisselend snel en langzaam heen en weer te bewegen over de vloer. Zodra je kat gaat sluipen gooi je het veertje langs de kat. Gooi het veertje niet in de lucht, maar laat hem over de vloer schuiven alsof het een prooi is die snel wegrent. Je kat zal de prooi proberen te pakken voordat hij kan ‘ontsnappen’!

 

 

Kattenveertjes_na-jagen2


Vind jouw kat deze spelletjes ook leuk? of heb je andere spelletjes die jij altijd met Kattenveertjes speelt?

Laat ons in de reacties weten welk spelletje jij het liefste met jouw katten speelt!

3 Responses

  1. Onze kitten is helemaal gek op de kattenveertjes.speel er echt de hele dag mee.
    Ik speel ook met haar door haar uit te dagen met de veertjes door te gooien , voor haar te houden en er mee te zwaaien.
    Is echt een aanrader voor elke kat onze Gabi en wij zijn er blij mee

  2. mijn olafje apporteert de veertjes. hij vraagt het ook zelf. hij brengt het veertje tot in je hand en wacht gretig tot je het weggooid en dat kan hij echt uren volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.